Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vinterbild på ett tåg som kör genom en skog.

En skogsdunge nära järnvägen.
Foto: Kerstin Ericsson

Nu tar vi ned träd för att bereda plats för nya mötesspåret

I maj 2020 börjar vi bygga det nya mötesspåret i Välsviken, men innan bygget kan starta behöver vi ta ned träd som växer nära spårområdet. Detta arbete startar i början av december och pågår fram till slutet av januari.

De träd som behöver avverkas växer nära spårområdet. Dessutom kommer vi att ta ner en del träd för att kunna förlänga en transportväg fram till området där spåret ska byggas. Eftersom vårt arbetsområde gränsar till ett välbesökt naturområde, och den populära Frödingleden, kommer vi att gå varsamt fram. Det innebär bland annat att vi fräser bort alla stubbar för att återställa markytan och minska antalet transporter av material från skogen.

Vi jobbar när fåglarna har flugit söderut

Att vi passar på att ta ner träden nu under senhösten och vintern beror helt enkelt på att vi inte stör fåglarna. Under denna tid på året häckar de inte eller föder upp sina ungar. Arbetet med att ta ner träden inleds första veckan i december och kommer att pågå fram till slutet av januari.