Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sommarens trafikpåverkande arbeten E4 Västerbotten

I sommar kommer vi att genomföra omfattande åtgärder för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på E4 i Västerbotten. För dig som trafikant och närboende kommer det att innebära olika störningar, framför allt på sträckor norr om Umeå.

E4 sträcker sig 159 mil genom Sverige, från Helsingborg i söder till Haparanda i norr och är ett av Sveriges viktigaste transportstråk. I Västerbotten följer dryga 25 mil E4 kusten mellan länsgränserna. Trafikverket arbetar aktivt med att underhålla E4 för att öka trafiksäkerheten och komforten under resan. Vi utför omfattande arbeten under sommaren när färre personer har arbetstider att passa, yrkestrafiken minskar och resultatet av arbetet blir som bäst. Vi byter bl. a ut gammal beläggning mot ny och bygger om befintlig E4 till mötesfri väg.

Planera din resa

Räkna med att det kan ta lite längre tid att ta sig fram under vissa tider i sommar. Vi hoppas att du har överseende med detta, visar hänsyn till de som arbetar längs våra vägar och respekterar tillfälliga trafikanordningar. Vi försöker underlätta för dig som åker eller kör på vägen så långt det går. Tack för att du visar hänsyn!

De mest trafikpåverkande jobben på E4 sommaren 2021

Här är ett urval av de mest trafikpåverkande arbetena på E4 i Västerbotten. Observera att uppgifterna kan ändras, för information om vilka jobb som pågår just nu eller startar inom kort gå till trafikinformationen på vår startsida. Arbetena varierar tidsmässigt under nedan angivna perioder.

E4, Djäkneboda - Bygdeå
Ombyggnation till mötesfri väg. Breddning av E4 från 9 meter till 14 m från 1+1 till 2+1 med trafiksäkerhetsanpassningar. Avstängd körbana, avsmalningar, trafikljus,lots och förbiledningar. 9 km, pågår under hela sommaren.

E4, Sikeå - Gumboda
Ombyggnation till mötesfri väg. Breddning av E4 från 9 meter till 14 m från 1+1 till 2+1 med trafiksäkerhetsanpassningar. Avstängd körbana, avsmalningar, trafikljus,lots och förbiledningar. 9 km. Startar preliminärt i augusti.

E4, Nydala-Sävar 
Beläggningsarbete, år 1 av 2 (Sävar - Lillåbron). Avstängd körbana, ev avsmlaning, lots el trafikljus. 27 km, planerad start början av augusti.

E4, Centrala Skellefteå 
Broarbeten, tätskiktsreparation. Avstängd körbana. Juni-juli.