Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägkorsning.

Väg 372, Skellefteå–Skelleftehamn, cirkulationsplats och korsningar

Väg 372 har fyra olycksdrabbade korsningar som behöver byggas om till cirkulationsplatser. Det bidrar till sänkt hastighet och säkrare trafikmiljö för alla trafikanter. Mullbergskorsningen, Risbergskorsningen Svedjevägskorsningen är klara.

Tre av cirkulationsplatserna är slutförda, och det finns i nuläget ingen tidsplan för när vi ska bygga den fjärde cirkulationsplatsen. Vi kommer därför att ta bort den här sidan 23 november. Har du frågor om cirkulationsplats vid Östra leden, kontakta Kontaktcenter, 0771-921 921.

Flera av korsningarna på väg 372 mellan Skellefteå (E4) och Skelleftehamn är hårt belastade och sträckan är mycket olycksdrabbad. I Skelleftehamn ligger Rönnskärsverken, ett av världens största kopparsmältverk, som genererar mycket tung trafik. Vägen går genom ett område med omväxlande skogs- och jordbruksmark och med bostads- och industriområden som ansluter till väg 372 på ett flertal ställen. Hastighetsgränsen varierar mellan 50 och 90 kilometer i timmen.

Trafikverket planerar att bygga om fyra av vägens korsningar till rondeller. Vägprojekten finns med i Västerbottens länstransportplan med följande etapper:

  • Mullbergsvägen/Grenvägen, klart.
  • Östra Leden, planeringsskede.
  • Svedjevägen/Hedtorpsgatan, klart.
  • Risbergsgatan/Bergsbyvägen, klart.