Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Åtgärder på Vännäs plattform

Plattformarna i Vännäs har varit låga vilket innebär att klivet från pendeltågen ner till plattformen är högt, därför höjs plattformarna. I projektet ingår även åtgärder enligt stationer för alla för att ge ökad tillgänglighet och jämlikhet.

Vännäs ligger längs Stambanan genom Övre Norrland, (bandel 138), där det idag stannar främst regionala pendeltåg. Plattformarna i Vännäs har ursprungligen varit låga då de tidigare var anpassade till SJ:s nattåg som inte längre stannar på stationen. Plattformens låga höjd innebär att klivet från pendeltågen ner till plattformen är högt, därför höjdes sidoplattformen mot stationshuset 2015. 2017 startades ett upprustningsprojekt där mellanplattformen ska höjas från låg till mellanhög nivå samt att stora delar av stationsområdet ska funktionsanpassas enligt konceptet ”Stationer för alla” för att ge ökad tillgänglighet och jämlikhet.