Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E4, mötesfri väg i Västerbotten

Trafikverket vill öka trafiksäkerheten på E4 i Västerbotten och planerar för mötesfri 2+1-väg. Det är sex sträckor mellan Sikeå-Yttervik som berörs samt sträckan Djäkneboda-Bygdeå.

Trafikverket planerar för ombyggnad av E4 från 9 till 14 meters vägbredd med omkörningssträckor till 2+1 med mitträcke. Många anslutningsvägar längs E4 stängs och ersätts med mer trafiksäkra korsningar eller knyts ihop med enskilda vägar. Ombyggnaden sker i sju olika etapper, läs mer om varje etapp nedan.

Varför bygger vi om vägen?

Säkerheten och framkomligheten längs sträckan måste bli bättre. Ombyggnationerna ska bidra till en tryggare trafikmiljö för alla trafikanter i området, såväl bosatta som pendlare och yrkesförare. Det ska bli säkrare omköringar och möten med bättre möjlighet att korsa E4 då säkerhesstandarden ökar. Även viltstängel kommer att sättas upp på vissa sträckor och lösningar för gångtrafikanter och cyklister planeras.