Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Åtgärder för de oskyddade trafikanterna i Bygdeå

Vi har tagit fram fler åtgärder för att underlätta för de oskyddade trafikanterna i Bygdeå och Dalkarlså när trafiken leds om. Se kartan.

Under tiden som norrgående E4-trafik leds om via Bygdeå kommer vi ha hastighetsdämpande åtgärder efter Kustlandsvägen och Skinnarbyvägen.

Vi kommer ställa ut farthinder av olika slag och skyltar som uppmärksammar både farthinder och att barn/oskyddade trafikanter finns i trafiken.

Vid busshållplatsen vid korsningen Kustlandsvägen/Sundmarkvägen kommer ett tillfälligt övergångsställe med trafikljus placeras. Trafikljuset styrs via tryckning från gående.

Vi uppmanar alla att använda alternativa gångstråk längs villakvarter. De villor som ligger längs Kustlandsvägen och Skinnarbyvägen uppmanas ta närmaste väg till utmarkerade gångstråk. Vid de sträckor där vägen måste användas av gångtrafikanter kommer vi avgränsa del av vägområdet för gångtrafikanter.

Vi kommer kontinuerligt utvärdera om ytterligare behov av åtgärder uppstår under tiden för trafikomledningen.

Karta (pdf-fil)

Oskyddade trafikanter Bygdeå.jpg