Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

E4 öppnar för norr- och södergående trafik ikväll kl 19

Byggnationerna på E4-sträckan mellan Djäkneboda och Bygdeå ligger före tidsplanen. Kl 19 avslutas beläggningsarbetet på den nordligaste sträckan för säsongen (grunden är lagd) och den omdiskuterade omledningen genom Dalkarlså och Bygdeå tas bort.

- Det känns oerhört skönt att gått så pass fort och att vi kan ta bort omledningen sex veckor tidigare än beräknat. Alla involverade har slitit stenhårt trots att värdets makter inte alltid varit på vår sida, säger projektledaren på Trafikverket Anneli Lindberg.

Från och med kl 19 ikväll kommer alltså både norrgående och södergående trafik att gå på E4. Arbetet med vägen kommer dock att fortgå oavbrutet under vintern men under den närmaste tiden mestadels vid sidan av själva vägbanan.

- Framkomligheten kommer även fortsättningsvis att vara begränsad på grund av avsmalnade körfält och nedsatt hastighet. Men påverkan kommer att vara i betydligt mindre omfattning än under den inledande fasen, säger projektledaren på Trafikverket Anneli Lindberg.

Ombyggnaden av E4 till en mötesfri 2+1-väg gör Trafikverket för att öka framkomligheten och förbättrar trafiksäkerheten. Åtgärderna ska bidra till en tryggare trafikmiljö för alla trafikanter i området, såväl bosatta som pendlare och yrkesförare. Vägens sträckning förändras inte. Efter ombyggnationen till en trafiksäkrare väg kommer hastigheten på sträckan att höjas till 110 kilometer i timmen.