Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Det här ska vi jobba med kommande två veckor

Nu finns en veckoplanering för vad vi ska jobba med den här veckan och nästa. Sommaren börjar visa sig, vilket innebär att både arbeten och tempot ökar.

Mesta delen av våra jobb sker uteslutande i höjd med Dalkarlså söderöver till Lillåbron. Vi ber er trafikanter att respektera de angivna hastigheterna och de omkörningsförbud som finns på vårt bygge. Både lots och rödljus kommer att förekomma dessa veckor.

600 IMG_20210512_103237.jpg

Följande kommer vi jobba med de kommande veckorna:

Vecka 20

Under vecka 20 kommer vi att i höjd med Dalkarlså och mot södergående riktning gå framåt och städa upp samt fixa till slänter och diken, vilket är ett jobb som sker i stort sett på hela sträckan mellan Dalkarlså och Lillåbron. Det är här du som trafikant kommer se mest aktivitet och därmed här som vissa störningar kan ske.

I höjd med Häggbacka krossar vi berg och kring Haramoren kommer vi att köra mycket tunga transporter. Detta i och med att vi fyller vägen med förstärkning och bärlager, vilket innebär att vi transporterar stora mängder med grus. Var uppmärksam som trafikant och håll avstånd, våra lastbilar och dumprar kommer att avvika från E4:an och trafikflödet för att svänga in på avstängt område avsett enbart för byggtrafik.

Vid Storraningen schaktar vi berg för att sedan borra och spränga bort de berg som ligger i vägen för vårt vägbygge. Vid Storraningen och söder över i höjd med Synkmoren kommer vi att gräva ur i befintlig E4.

På den enskilda vägen vid Lillåbron kommer bl a arbete inför kommande kabelförlängning påbörjas. Det kommer förekomma störningar vid Lillåbron, framkomlighet finns dock. Både söder- och norrgående utfarter är öppna.

I höjd med Lillåbron i anslutning på E4 kommer vi att dränera, vi gräver med andra ord diken för att leda bort oönskat  vatten. Här kommer vi även transportera grus för att fortsätta med förstärkning och bärlager. I samma område mellan Lillåbron och Djäkneboda södra schaktar vi fram berg och här kommer vi även spränga under vecka 20.

I höjd med Lillåbron och Djäkneboda södra fortsätter arbetet med att bygga enskild väg för boende.

Vecka 21

Inga större förändringar från föregående vecka. Här kommer vi i höjd med Häggbacka fortsätta att krossa berg. Schaktarbetena på befintlig E4 kommer fortsätta kring Synkmoren.

Vid Bobacken kommer vi påbörja installation av en pumpstation och på den enskilda vägen vid Lillåbron fortsätter vi även där arbetena enligt föregående vecka. Beläggningsarbete (asfaltering) kommer påbörjas under vecka 21 och ske på delsträckorna Lillåbron till pendlarparkeringen i Djäkneboda. Därefter vidare mot Storraningen. Här kommer lots förekomma.

750 DJI_0066.jpg