Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Hur tar du dig till arbetet? Mobility Management handlar om att förändra resevanor i vardagen och främja hållbara transporter.

Mobility management Västra länken

Det pågående byggandet av Västra länken stör trafikanter, närboende och näringsidkare i och runt Umeå. För att hitta lösningar som minskar störningarna har Umeåprojektet initierat ett Mobility management (MM) projekt.

Mobility management och Coronaviruset

Trafikverkets utgångspunkt är att vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter samt tillämpar försiktighetsprincipen. Du som befinner dig i Västerbotten hittar uppdaterad och bekräftad information om coronapandemin på Länsstyrelsens hemsida.

Mer information och råd till resenärer och trafikanter för att transportsystemet inte ska drabbas av proppar eller bidra till smittspridning hittar du här.

Ta cykeln – Ett hållbart transportsätt som minskar trycket på omledningen och är pandemivänligt!

Genom att ta cykeln istället för bil minskar ditt klimatavtryck och du får motion på köpet. Trycket på omledningssträckan vid Klockarbäcken minskar vilket underlättar framdriften för Umeåprojektet och möjliggör en säkrare arbetsmiljö för de som arbetar med den nya vägen. När du cyklar istället är risken för trängsel med andra medresenärer liten och du underlättar en minskad smittspridning av Covid-19.

Det händer mycket vid Klockarbäcken och kommunen eftersträvar att det ska vara lätt att ta sig till och från området med cykel. Gång- och cykelväg finns, även under omledningstiden, och plogas under vintern.

Cykla på vintern

Det går utmärkt att cykla även under vintern. En vinterrustad cykel har dubbdäck, lyse med ett fast vitt sken fram, lyse med rött sken bak, reflex i hjulen, ringklocka och om man så önskar ett varmt sadelskydd. Själv ska man ha hjälm och gärna också en reflexväst så att man syns. 
Cykelinformation och cykelkarta Umeå kommun

Deltagande samverkansaktörer: Trafikverket, Region Västerbotten, Umeå kommun, Vännäs kommun, Länstrafiken i Västerbotten, Transdev, Ultra, Norrtåg, Vy, Avion, IKEA, DB Schenker, Ålö, Volvo Lastvagnar, Länsstyrelsen, Ica Kvantum Kronoparken, MediaMarkt, Beijer Bygg och K-Rauta.

Film

Hur hänger Västra länken ihop med Umeåprojektet? Och varför har man valt att leda om vägen runt Klockarbäcken? Hur kommer det sig att det är viktigt att resa hållbart? Vi har tagit fram en informationsfilm som du ser nedan. Den högra filmen är syntolkad.