Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avverkning av skog nära Umedalen

Nu börjar Trafikverkets entreprenör Peab att bygga entreprenad 8 i Umeåprojektet, Västra länken. Det innebär att du som närboende kommer att påverkas av olika störningar.

Vi vill informera om - och framför allt varna för, de avverkningsarbeten som kommer att starta i veckan. De nämast boende har fått information i brevlådan, men känner du någon som ofta vistas i området så sprid gärna varningen om skogsarbete vidare.

Vi vill särskilt be er föräldrar att vara extra vaksamma så att inga barn råkar komma in i arbetsområdet. Kraftiga träd som fälls och stora maskiner gör det till ett väldigt farligt område att vistas i. Nedan kan du läsa om hur arbetet planeras. Vill du följa byggandet av Västra länken och entreprenad 8 som sträckan från E12, Vännäsvägen till Sockenvägen heter så hittar du aktuell information i byggdagboken som skrivs av våra entreprenörer.

Vecka 32, 5-11/8 2019:
Vi startar med avverkning (skogsmaskin) i slutet av veckan. Vi kommer i möjligaste mån att stänga av de större passager som går in i arbetsområdet innan avverkning påbörjas. Skyltar kommer sättas upp att vägen är avstängd.

Vecka 33, 12-18/8 2019:
Avverkning pågår från väg 92/E12, Vännäsvägen till Sockenvägen.

Vecka 34, 19-25/8 2019:
Avverkning slutförs och virke och ris skotas till upplagsytor. Stubbar kvar efter huggning tas bort. Geotekniska undersökningar kommer att utföras, grundvattenrör kommer att installeras med en borrvagn.

Vecka 35, 26/8 -1/9 2019:
Denna vecka beräknas skogsarbetena vara klara. Nu fortsätter arbeten med att schakta bort vegetationsmassor.