Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbete vid ny bro under E12, Entreprenad 8.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Corona och vardagen på Västra länken

Liksom hela samhället påverkas Västra länken av Corona, men på lite olika vis. Här berättar projektledare, projektchef, platschef och produktionschef om hur vardagen ser ut i dessa Coronatider.

Trafikverkets över 9000 anställda följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter samt tillämpar försiktighetsprincipen. Det innebär bland annat att alla som har möjlighet arbetar hemifrån.

- För min del innebär det att jag inte längre kan komma in i byggbarackerna på etableringarna utan att vi får träffas utomhus och håller alla möten via Skype, berättar Gerhard Barrestål, projektledare Trafikverket, entreprenad 10, och fortsätter;
- För mig personligen fungerar det, men jag saknar att träffa kollegorna och att träffas på plats i barackerna där man snabbt kan fånga upp funderingar.

- Vi brukar ha en stående inbjudan till närboende att de kan komma förbi vår etablering om de har frågor eller funderingar, men nu går det tyvärr inte längre utan vi får hålla kontakten via telefon och e-post, berättar Johan Eriksson, projektchef, Peab, entreprenad 8.

- Vi anpassar oss efter situationen och följer myndigheternas råd. Än så länge jobbar vi på som vanligt men våra inköpare flaggar för att leveranser av material kan påverkas framöver, säger Mikael Dahlberg, produktionschef, NCC Infra, entreprenad 9.

Av de tre entreprenaderna på Västra länken påverkas entreprenad 10 mest just nu.
- Begränsningen av resande från Finland, Estland och Polen har naggat våra resurser i kanten, och än så länge syns ingen ljusning. Våra snickare från Finland har problem med resandet, och vi får se hur detta utvecklas, säger Magnus Ahlskog, platschef GRK Infra AB, entreprenad 10.

- Corona innebär en rad nya utmaningar för vår verksamhet, men vi arbetar gemensamt för att projektet ska löpa på, samtidigt som vi alla är måna om vår omvärld och våra kollegor och noga följer alla anvisningar, säger Per Andersson, Projektledare Västra länken, Umeåprojektet, Trafikverket.

Här hittar du information om hur Trafikverket förhåller sig till Corona.