Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Varning för sprängningar

Från mitten av denna vecka (v.22) till slutet av juli kommer sprängningsarbeten att utföras i området för den nya trafikplatsen mellan Umedalen och Klockarbäcken.

Vi kommer inte att spränga varje dag under perioden och sprängningarna kommer att ske dagtid, måndag till fredag mellan klockan 9 – 15. Detta för att minimera störningarna så mycket som möjligt, både för närboende och trafikanterna på E12. Trafiken kommer att stängas av några minuter vid varje sprängning, vilket kan skapa köer på E12.

Ljudsignaler och vakter
Varje sprängning kommer att föregås av korta ljudsignaler under en minut. Efter denna signal kommer salvan att skjutas. När sprängningen är färdig och området säkrat kommer en lång signal att ljuda, den betyder ”faran över”.

Vakter kommer att finnas i området vid varje sprängning, men det är extra viktigt att alla som rör sig i området är uppmärksamma och följer hänvisningar.