Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

E12, Vännäsvägen, öppnar som planerat

Arbetet med att bygga den nya Vännäsvägen, E12 pågår för fullt. Just nu börjar bland annat ramperna till trafikplatsen att ta form. Samtidigt står det klart att den nya bron över Umeälv inte kommer att bli färdig i samma tid som övriga Västra länken.

- Hela Umeåprojektet är ett pussel som består av tio delar, Västra länken utgör de sista tre delarna och nu kommer den mellersta delen att försenas. Arbetet fortgår som planerat både norr- och söder om Umeälven. Vi kommer därför att öppna Vännäsvägen, E12, för trafik som planerat i oktober 2021. Däremot kan vi inte öppna den nya delen förbi Umedalen och Prästsjön, mot Umeälven innan bron är färdig, säger Tomas Ek, övergripande projektledare, Umeåprojektet.

Många hör av sig och undrar hur tidplanen ser ut för bron över Umeälv.
- Vad gäller bron och när den är klar så vet vi inget mer nu, men i bästa fall så kan vi kanske veta något efter årsskiftet, säger Ek.