Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Väg 512, Gräsmyr-/Skravelsjövägen stängs av tillfälligt, leds om i Röbäck

Från fredag 23 oktober klockan 18.00 kommer Trafikverket att leda om trafiken på väg 512, Gräsmyr-/Skravelsjövägen, från infarten till Röbäck, via gamla Skravelsjövägen, genom Röbäck.

Längs Skravelsjövägen, på en sträcka norr om Röbäck by, från Travbanevägen till industriområdet på Röbäck samt utfarten från Härvelvägen mot Skravelsjövägen, kommer Trafikverkets entreprenör NCC att utföra arbeten på entreprenad 9 och sträckan stängs därför av. För att minimera störningarna kommer arbetet att utföras under skolornas höstlov. Dels för att minska påverkan på buss- och skolskjutstrafiken, samt störningarna för skolverksamheten i Röbäck. Travbanevägen med anslutning mot Klabbölevägen kommer att vara öppen för trafik som vanligt.

Förberedande arbeten för ny väg
De arbeten som ska utföras är bland annat schaktarbeten och förarbeten för kommande del av Västra länken. Arbetena kan vara bullrande och dammande och vi ber om ursäkt för eventuella störningar. För att begränsa den totala längden på störningen till så få dagar som möjligt kommer arbetsdagarna att vara långa.

Vad ska jag som trafikant tänka på?
Omledningen kommer att vara markerad med orangea pilar. Följ skyltningen och tänk på att anpassa hastigheten genom Röbäck. Som förare eller resenär är det bra om du tänker på att det kan ta lite längre tid än vanligt att köra/ åka sträckan.

Hastighetsdämpande åtgärder i Röbäck
Vi sänker tillfälligt hastigheten till 30km/h i hela byn och gör ett par nya övergångsställen med avsmalningar för att hålla nere hastigheten och öka framkomligheten för oskyddade trafikanter. Två övergångställen med avsmalningar görs i östra delen av byn, och två (eller tre) befintliga övergångsställen i västra delen av byn får avsmalningar med hjälp av ”refug” mitt i gatan. Vid lekparken vid Coop kommer stängsel att sättas upp mot vägen.

Omledningen beräknas gälla till måndag 2/11, kl 06.00, men kan avslutas tidigare om arbetet flyter på bra.

Omledningskarta (pdf-fil, 92,5 kb, öppnas i nytt fönster.)