Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta som visar området för sprägarbeten i korsningen Travbanevägen - nya Skravelsjövägen.

Sprängningsarbeten korsningen Travbanevägen – Nya Skravelsjövägen

Från tisdag 20 april och en till två veckor framöver kommer sprängningsarbeten att utföras på entreprenad 9, i korsningen Travbanevägen – Nya Skravelsjövägen. Närboende är informerade.

Det är berg som ska sprängas för att möjliggöra det pågående bygget av entreprenad 9, Västra länken. Ett sprängvarningssystem är framtaget och det finns möjlighet för närboende att anmäla sig till detta om man vill få en förvarning innan sprängning.

Utöver detta system kommer det som brukligt att ske en varning med ljud innan och efter sprängning. Korta signaler betyder att skott kommer (sprängning kommer att ske.) Lång signal betyder att det går att passera – sprängningen är klar. Vi ber er att vara uppmärksamma och respektera skyltning och signaler.

Är du närboende och vill få en förvarning?
Genom att gå in på webadressen nedan kan du välja metod för leverans av förvarning, samt fylla i adress och telefon/ e-post beroende på val av leveransmetod. Observera att den adress du anger behöver vara rätt ifylld med postnummer och vara belägen i närheten (inom ca 1 km från planerade arbeten med Västra Länken) för att systemet ska veta att du är närboende och vill ta del av informationsutskicken.

Vi ber om ursäkt för de störningar som sprängningsarbetet kan orsaka.

Länk till sprängvarningssystemet för närboende (inom 1 km)

Notera: Val av uppringning med förinspelat meddelande är normalt ej i drift, och tillsvidare är endast SMS och e-post valbart.