Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta över den nya sträckan på E12 finns i sin helhet längre ner i texten.

Ny E12 förbi Klockarbäcken öppnar i sommar

Söndagkväll den 18 juli kommer den nya sträckan av E12, Vännäsvägen, att öppna för trafik och den tillfälliga omledningen via Lagervägen upphör. Ett viktigt etappmål nås då det är den första delen av Västra länken som öppnar för trafik.

Den södra anslutningen, förbi Prästsjön, öppnar först i samband med att bron över Umeälven, Entreprenad 10, blir färdig.

Busshållplatser flyttas
Under perioden flyttas även de två busshållplatserna från sina tillfälliga placeringar längs Lagervägen ner till sina rätta lägen längst E12/ väg 92. Hållplatsen på den norra sidan, i riktning mot Vännäs, flyttas först temporärt och når sin slutplacering när trafikplatsen är helt färdigställd. Var vaksam på var du hittar hållplatsen så att du inte missar din buss.

Tack!
Trafikverket och Peab vill passa på att tacka alla för visat tålamod med trafikomledningen. Utan omlednigen hade det inte varit möjligt att färdigställa entreprenad 8 så snabbt. Dessutom innebar omledningen en mycket tryggare byggarbetsplats. De sista pusselbitarna i entreprenad 8 blir färdiga i sensommar/höst då ramperna på trafikplatsen öppnar för trafik. Även om E12 öppnar för trafik så kommer Peab att arbeta hela sommaren för att färdigställa det sista. Som fordonsförare är det viktigt att du visar respekt för dina medtrafikanter och följer skyltningen. Tack för att du gör vår arbetsplats säkrare.

Karta för omledningen (Pdf-fil 1,7 mb, öppnas i nytt fönster.)

Mer information om bussarna hittar du hos Länstrafiken (Öppnas i nytt fönster).