Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Entreprenad 9, söder om älven, blir försenad.

Entreprenad 9 som ansluter mot väg 503 i söder och entreprenad 10 i norr kommer att bli försenad. Sträckan skulle ha öppnats för trafik i oktober.

Hela Västra länken, den sista pusselbiten i Umeåprojektet, skulle ha öppnats för trafik i oktober. Efter fjolårets broolycka kommer entreprenad 10, (ny bro över Umeälv), att bli kraftigt försenad, men det påverkar inte övriga entreprenader.

-Tanken var att produktionen av entreprenad 8 och 9, på vardera sida om älven, skulle fortgå enligt plan så att vi kunde öppna för trafik i de delar som inte ansluter mot bron över älven, förklarar Tomas Ek, projektledare för Umeåprojektet, Västra länken.

Enligt Trafikverkets kontrakt med NCC skulle entreprenaden slutbesiktigats den 20:e augusti, men entreprenaden är långt ifrån färdig.  Utifrån de arbeten som återstår så anger entreprenören NCC att förseningen kommer att bli betydande, drygt ett år. NCC beräknar att entreprenaden är färdig 30/9-22.

Entreprenad 9 omfattar 6,5 km mötesfri väg, trafikplatser, cirkulationsplatser, jordbruks- och fritidsportar. Byggtiden var beräknad till cirka två och ett halvt år.

Entreprenad 8, E12, Vännäsvägen, är slutbesiktigad och öppen för trafik. Under september kommer Lagervägen och Stackvägen att återställas till befintligt skick. Trafikverkets entreprenör på sträckan är Peab.

Du kan följa byggarbetet i våra byggdagböcker.