Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Smal asfalterad väg som åker rakt in i bilden genom ett landskap med låga träd och buskar. Längre in i bilden svänger vägen in i ett samhälle, och berg vars toppar täcks av ljusa moln syns i bakgrunden. Foto: Eleonora Knekta

Väg 1088, Kittelfjäll, gång- och cykelväg

Vi planerar att bygga en gång- och cykelväg i Kittelfjäll. Det gör vi för att förbättra trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter.

Trafiksäkerheten är bristfällig för oskyddade trafikanter på väg 1088 på grund av att den trafikeras av snabba och tunga bilar, fyrhjulingar och andra motorfordon. Vintertid försvåras situationen eftersom snövallar gör vägen smalare, och fler grupper av trafikanter (såsom skidåkare och skoterförare) ska samsas om utrymmet. De oskyddade trafikanterna korsar vägen vid målpunkter som hotell, lift, butik och camping.

Vi planerar därför att bygga en belyst gång- och cykelväg med tillhörande passager i Kittelfjäll, Vilhelmina kommun. Sträckan är indelad i två etapper: etapp 1 sträcker sig mellan Hotell Kittelfjäll och matbutiken (cirka 1,6 kilometer) och etapp 2 mellan matbutiken och Hotell Granen (cirka 2,4 kilometer).

Projektets mål

  • Förbättra trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter.
  • Sammanbinda de viktiga målpunkter som finns på orten.