Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så här ser förslaget ut för Sundsvalls nya stadsgata

Vi har tagit fram en film som visar förslaget på hur väg 562 ska byggas om från en tät genomfartsled till en stadsgata på sträckan mellan Sundsvalls Resecentrum (Centralstationen) och Trafikplats Skönsberg.

- Filmen ger en översiktlig bild av nya cirkulationsplatser, nya gång- och cykelbanor, ny infart via Kyrkogatan, Storgatan som får ett sammanhängande gångstråk mellan inre hamnen och torget, två körfält på en kortare sträcka förbi Casinot samt nya infarter till inre hamnen, Norra kajen och mot Heffnersvägen, berättar Trafikverkets projektledare Bengt-Erik Eriksson

-  Nu när vägplanen med det övergripande förslaget är klar kommer vi att titta vidare på detaljer. Vilken typ av belysningsstolpar, typ av räcken, val av gatsten eller asfalt längs Storgatan, val av träd och buskar och andra detaljer, säger Bengt-Erik Eriksson.

Den nya stadsgatan genom centrala Sundsvall ska bidra till en tillgänglig och säker stadsmiljö. Ombyggnationen beräknas komma igång under 2018 och vara klar under 2020.