Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skolbarnens rörelsemönster ska identifieras

Under vecka 39, 25-29 september, kommer vår konsult Tyréns vistas i Njurundabommen för att identifiera och kartlägga skolbarnens rörelsemönster. Underlaget ska användas för att beakta barnperspektivet i vårt arbete med vägplanen för centrumupprustningen.

- Vi vill ta reda på hur barnen använder området där vägprojektet ska genomföras, var de leker, hur de rör sig i området och utmed vägen, till och från viktiga målpunkter som skolor, daghem, bostäder, affärer och busshållplatser, berättar projektledare Bengt-Erik Eriksson.

Utöver observationer ute på plats genomförs en enkätstudie i samarbete med skolan.

Kartläggningen ska visa på kofliktpunkter, hur vägavsnittet påverkar tillgängligheten till olika områden och verksamheter som är viktiga för barn, hur många barn som får gå eller cykla till skolan på egen hand och hur många som har sällskap av anhöriga eller skjutsas.   

- Den kartläggning vi nu gör kommer att ligga till grund för vilka åtgärder, utifrån ett barnperspektiv, som vi behöver ta hänsyn till i vårt fortsatta arbete med vägplanen för Centrumupprustning Njurundabommen, berättar Trafikverkets projektledare Bengt-Erik Eriksson.