Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avverkning i Bergsåker inför byggstart

Under sensommaren kommer vi att avverka skog inför det planerade bygget av ett triangelspår i Bergsåker. De förberedande arbetena ska inte påverka trafiken, men det kan vara bra att vara uppmärksam på att tung trafik kommer att röra sig i området.

Avverkningen planeras att inledas vecka 33 och beräknas vara klar under vecka 37. Dåligt väder kan göra att tidsplanen förskjuts något.

De områden som berörs av avverkningen är på och kring de platser där triangelspåret ska byggas. Under Dokument- Informationsmaterial kan du se i kartan "Avverkning i Bergsåker" var avverkning är aktuell. 

Berörda markägare är sedan tidigare informerade om avverkningen.

Planerad byggstart i höst
Under hösten kommer vi att inleda arbetet med Bergsåker triangelspår. Då kopplas Ådalsbanan ihop med Mittbanan. Triangelspåret i Bergsåker kommer att göra järnvägstransporterna efter kusten mer effektiva när godståg från Mittbanan som ska norrut slipper lokvända i Nacksta eller på Sundsvalls Centralstation.