Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Regeringen ger klartecken att bygga Bergsåker triangelspår

Den 25 januari 2018 beslutade regeringen att avslå de överklaganden som kommit in på järnvägsplan för Bergsåker triangelspår . Det innebär att järnvägsplanen nu har vunnit laga kraft.

Att järnvägsplanen vunnit laga kraft innebär att vi kommer att bygga ett nytt järnvägsspår i Bergsåker som kopplar ihop Ådalsbanan med Mittbanan. Med det nya spåret skapas ett så kallat triangelspår. Ett viktigt spår som bidrar till snabbare och smidigare byten mellan järnvägsstråken. Det nya spåret gör att tågen får en direktanslutning såväl norrut som västerut. Tågen behöver därmed inte åka till Nackta eller Sundsvalls Central för att vända och byta till ett annat spår.

Järnvägsgplanen fastställdes av avdelningen för juridik och planprövning på Trafikverket den 29 juni 2017 och fram till den 31 juli 2017 fanns det möjlighet att överklaga planen.

- Beslutet att fastställa järnvägsplanen överklagades och regeringens beslut att avslå överklagandena innebär att järnvägsplanen vinner laga kraft. Det innebär att vi nu kommer att jobba med lantmäteriförättningar och tillståndsansökningar. Vi kommer också upphandla entreprenör för mark- och broarbetena som vi beräknar kommer igång under hösten, berättar projektledare Håkan Åberg.

Fastställelsehandling för Bergsåker triangelspår och beslut om fastställelse hittar du under Dokument/Aktuella handlingar