Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Miljödomstolen ger klartecken för Bergsåker triangelspår

Miljödomstolen har meddelat två viktiga domar som rör Bergsåker triangelspår. Domstolen ger tillstånd att bygga järnvägsbron över Selångersån och att flytta på Hulibäcken.

Beslutet om att Hulibäcken får flyttas för att ge plats för Bergsåker triangelspår fattades av miljödomstolen i Östersund och är en så kallad dom med meddelad verkställighet. Det betyder att tillståndet gäller även om domen inte har hunnit vinna laga kraft. Miljödomstolens beslut gällande Hulibäcken överklagades, men miljööverdomstolen har beslutat att inte ta upp ärendet.

Det är även miljödomstolen i Östersund som har fattat beslutet om att vi får bygga en drygt 112 meter lång järnvägsbro över Selångersån. Tillståndet omfattar även de delar av järnvägsbanken och andra arbeten som utförs under högsta högvattennivån. Domen vann laga kraft den 9 juli.