Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu inleder vi arbetet med triangelspåret i Bergsåker

Arbetet med att bygga triangelspåret har börjat. Vi har sedan tidigare gjort en hel del förberedel­ser, bland annat i form av markarbeten , men snart drar projektet i gång på allvar.

Det är fem entreprenörer som jobbar med att bygga triangelspåret. Peab och InfraNord, som kommer att bygga järnvägsbank och broar res­pektive spår och kontaktledning, jobbar just nu med sina respektive tidplaner.

När entreprenörerna är klara med planeringen kommer vi att bjuda in till ett informationsmöte för att berätta mer om hur och när du som närbo­ende påverkas av arbetena.

Om du före mötet har några frågor om projketet är du självklart välkommen att höra av dig till Trafikverket eller till respektive entreprenör.

När triangelspåret är färdigt kommer tåg som kommer från inlandet och ska till någon av indu­sterierna vid kusten slippa åka genom Sundsvall, vända på centralstationen, åka ännu en gång genom stan och sedan köra vidare norrut.

År 2021 beräknas triangelspåret att kunna tas i bruk.