Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Peab har tilldelats mark- och broentreprenaden för Bergsåker triangelspår

Vi har tilldelat Peab mark- och broentreprenaden för Bergsåker triangelspår. Ingen har överklagat beslutet och kontrakt kan nu tecknas.

Tilldelningsbeslutet fattades av Trafikverket den 3 juli 2018. Överprövningstiden har gått ut utan att någon överklagan kommit in till Trafikverket och avtal kan därför undertecknas.

– Det här är ett första steg mot att göra verklighet av planerna om Bergsåker triangelspår. Spåret kommer att bidra till att gods som fraktas på järnvägen från inlandet slipper åka till Sundsvall för att lokvända och köra samma väg tillbaka för att sedan vika av norrut, säger Håkan Åberg, projektledare på Trafikverket.

Samtidigt fortsätter projektgruppen på Trafikverket att arbeta med projekt Bergsåker triangelspår. Under sensommaren kommer vi att avverka träd på den mark som vi tar i anspråk för att kunna bygga triangelspåret. Just nu pågår också upphandlingar av både fastighetsnära bulleråtgärder och själva järnvägsarbetena; så som spår och kontaktledningar.

År 2021 beräknas triangelspåret kunna tas i drift.