Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängarbeten längs Mittbanan

Mellan den 17 och 22 oktober 2019 är både Mittbanan och Ådalsbanan stängd för tågtrafik. Vi kommer då att passa på att göra sprängarbeten längs banan.

Det handlar om en eller ett par salvor.

– Det är berg i vägen där vi ska bygga den nya järnvägen och därför behöver vi spränga, säger Stefan Lindström, delprojektledare på Trafikverket.

Området där vi ska spränga ligger strax norr om Mittbanan, mellan rondellen på Timmervägen/E14 och cirka 500 meter västerut.

Inför varje sprängning varnar vi under en minut med korta ljudsignaler (_ _ _), det blir en kort tystnad strax före sprängning och slutligen ljuder en lång ljudsignal (____) som markerar att sprängningen är över. Ljudet dämpas av sprängmattor som även skyddar mot kast av sprängsten.

Vi ber om överseende med de störningar som uppstår i samband med bygget av Bergsåker triangelspår. Har du frågor du självklart välkommen att höra av dig.