Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikpåverkande arbeten på Timmervägen och Västra vägen

Nu inleder vi snart arbetet med bygget av två järnvägsbroar i Bergsåker på allvar. Vi ska också förbereda för att leda om Hulibäcken. Detta kommer att innebära trafikstörningar i området.

Omledning förbi brobygget.
Omledning förbi brobygget. 

I samband med bygget av järnvägsbron över Timmervägen kommer vi att behöva leda om trafiken förbi arbetsområdet. Anledningen är säkerheten för både trafikanter och för de som arbetar på platsen. Omledning kommer att ske via en

provisorisk cirkulationsplats på befintlig väg och en provisorisk väg väster om Timmervägen. Hastigheten kommer att vara nedsatt. Räkna med längre restid. Vi räknar med att vi kommer att behöva leda om trafiken från och med mitten av juni 2019 och ungefär ett år framåt. På kartan intill ser du en kartskiss av hur trafiken leds förbi brobygget.

Vi kommer också att behöva stänga av en del av Västra vägen mellan den 24 juni och 14 juli 2019 i samband med omfattande schaktningsarbeten. Syftet med schaktningsarbetena är att vi ska förbereda för att kunna leda om Hulibäcken och därmed ge plats för den nya järnvägen. För att slippa stänga av

Omledning via andra vägar.
Gång- och cykelstigar 24 juni till 14 juli 2019. De röda markeringarna innebär att det inte är möjligt att ta sig fram. De lila markeringarna visar omledningsväg för gående och cyklister. 

Västra vägen längre än nödvändigt kommer vi att arbeta mellan klockan 05.00 och 23.00 sju dagar i veckan under den aktuella perioden. Trafikanter, gående och cyklister hänvisas till andra vägar när vägen är avstängd. På kartbilden intill hittar du omledningsvägar för gående och cyklister.

När Västra vägen är avstängd påverkas busstrafiken i området. Hos DinTur hittar du mer information om ersättningstrafiken samt vilka linjer och vilka busshållplatser som påverkas.


Vi ber om överseende med de störningar som uppstår i samband med bygget av Bergsåker triangelspår.