Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Västra vägen öppnar två dygn tidigare än planerat

I snart tre veckor har delar av Västra vägen varit avstängd. Natten mot måndagen den 15 juli skulle vägen ha öppnat. Men redan under fredag kommer trafiken att släppas på igen.

När under fredagen den 12 juli 2019 som vi har möjlighet att släppa på trafiken är i nuläget inte klart.

– Det beror på hur de sista arbetsmomenten går, säger Stefan Lindström, delprojektledare på Trafikverket.

Klart är att kollektivtrafiken från och med klockan 18.00 återgår till sin normala rutt och tidtabell. Läs mer om aktuella tidtabeller på DinTurs webbplats.

Anledningen till att trafiken kan släppas på två dagar tidigare än planerat beror på att väderförhållandena har varit gynnsamma, inga större oförutsedda händelser har inträffat under arbetets gång och entreprenören har arbetat intensivt för att hålla tidplanen.

– Målet har varit att störa trafiken i området under så kort tid som möjligt. I och med att vi kan häva avstängningen två dygn tidigare än planerat har vi klarat det målet, säger Stefan Lindström.

Måndagen den 24 juni stängde vi av delar av Västra vägen i höjd med Bergsåkersbron. Anledningen var att vi skulle gräva ner en stor trumma under vägen för att längre fram kunna leda om Hulibäcken.

Arbetet har varit intensivt. Trafikverkets entreprenör har arbetat mellan 05.00 och 23.00 alla veckans dagar för att minimera trafikstörningarna.

Den provisoriska cirkulationsplatsen och omledningsvägen förbi brobygget över Timmervägen kommer att vara kvar ytterligare ungefär ett år.