Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfälligt stängd järnvägsövergång i Bergsåker

Torsdagen den 22 oktober 2020 ska vi transportera material till bygget av det nya förbindelsespåret i Bergsåker. Leveransen kommer med tåg och i samband med att vi lossar materialet kommer det inte att vara möjligt att korsa järnvägsövergången Salinsväg.

Den aktuella övergången ligger på Ådalsbanan längs Timmervägen, i höjd med Bergsåkers skola. Anledningen till att järnvägsövergången kommer att vara stängd är att tåget som levererar materialet är så långt att det kommer att blockera övergången.

Att lossa materialet tar ungefär två timmar och sker någon gång mellan klockan 9.00 och 15.00 torsdagen den 22 oktober. Tyvärr kan vi inte säga mer exakt när lossningen sker och övergången därmed är stängd.

I händelse av att polis, ambulans eller räddningstjänst behöver passera järnvägen medan transporten blockerar övergången har vi ersättningsvägar som dessa kan använda. 

Vi förstår att stängningen kan innebära problem för er som bor i området. Vi har försökt att minimera tiden för lossning och ber om överseende med stängningen.