Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den nya järnvägen över Timmervägen och Selångerån, fotograferad från luften.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelstråken i Bergsåker är åter öppna

Arbetet med att färdigställa det nya triangelspåret i Bergsåker pågår fortfarande. Gående och cyklister ombeds därför att inte beträda arbetsområdet. – Det kan vara rent livsfarligt, säger Anders Svensson, delprojektledare på Trafikverket.

Arbetet med att färdigställa det nya triangelspåret i Bergsåker pågår fortfarande. Gående och cyklister ombeds därför att inte beträda arbetsområdet.
– Det kan vara rent livsfarligt, säger Anders Svensson, delprojektledare på Trafikverket.

Det kan se ut som den nya järnvägen i Bergsåker är klar. Men ännu återstår en hel del arbete innan det är dags att koppla in spåret och tåg börjar trafikera det. Det kommer att ske under sommaren 2021.

– Vi har en del arbetsmoment kvar som innebär att det kommer att röra sig tunga maskiner på området och på det nya spåret. Därför är det viktigt att folk som rör sig här håller sig till anvisade gångbanor och stigar, säger Anders Svensson.

Under våren och sommaren kommer vi att sätta upp panelstängsel som försvårar möjligheten att ta sig in på själva spårområdet.

De stigar och gång- och cykelbanor som var i bruk innan arbetet med triangelspåret påbörjades är återigen öppna för gående och cyklister. Observera att stigarna inte plogas vintertid, vilket de heller inte gjorde innan arbetet med den nya järnvägen.

– Arbeten med gång- och cykelbana mellan Bergsåker och Granlo pågår fram till sommaren, säger Anders Svensson.