Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kartbild som visar var Sahlin och Äkrom ligger, samt den nya ersättningsvägen.

De blå kryssen markerar järnvägsövergångarna som vi nu stänger. Det röda strecket markerar den nya ersättningsvägen.

Stängning av två järnvägsövergångar

Vi ska stänga två järnvägsövergångar i Bergsåker eftersom de inte är säkra. Fastighetsägare och andra som behöver ta sig till området får från och med den 17 juni istället använda sig av den nybyggda ersättningsvägen.

I samband med att vi bygger den nya järnvägen i Bergsåker, triangelspåret, stänger vi också de båda järnvägsövergångarna Sahlin och Äkrom. Beslut om att stänga övergångarna är fattat i en lantmäteriförrättning.

– Övergångarna betecknas som farliga. Därför kommer vi att slopa dem, säger Håkan Åberg, projektledare på Trafikverket.

Från och med torsdagen den 17 juni 2021 klockan 15.00 kommer det inte längre vara möjligt att passera de aktuella järnvägsövergångarna. Vi kommer då att blockera överfarterna och boende och andra som behöver ta sig till området får använda den nya vägen som ansluter till Västra vägen.

– När det nya triangelspåret är i drift, vilket sker i början av juli, kommer vi att göra stängningen permanent genom att montera ner bommarna, gräva av vägen, ta bort anslutningen till Timmervägen och återställa området, säger Håkan Åberg.