Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vy över Njurunda

Dingersjö, förlängd mötesstation

Vi bygger en förlängd mötesstation, ett dubbelspår, med tre nya järnvägsbroar mellan Njurundabommen och Nolby. I byggnationen ingår en plattform vid tågstationen i Njurundabommen som gör det möjligt att pendla med tåg.

För att öka kapaciteten på sträckan bygger vi både en förlängd mötesstation på 2,5 km och byter ut tre järnvägsbroar. Mötesstationen anpassas med hänsyn till ett framtida dubbelspår. Dessutom bygger vi en perrong i Njurundabommen för att göra det möjligt att pendla med tåg. Vi planerar att öppna den dubbelspåriga mötesstationen för trafik kring månadsskiftet oktober/november 2020. När stationsområdet med anslutning till perrongen, pendlarparkeringar, buss- och taxi angörelser är klar senhösten 2021 blir det möjligt att åka tåg från Njurundabommen. 

Järnvägsbroarna över Ljungan och Stångån har enligt våra beräkningar en teknisk livslängd på 10–15 år kvar. De klarar inte heller de ökade kraven på axellast (25 ton) vilket gör att vi byter ut dem. Några av förbättringarna med de nya järnvägsbroarna är att vibrationerna minskar och att det finns utrymme för oss att bygga två filer med gång- och cykelbana på varje sida Mjösundsvägen under bron.