Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bildkollage från byggarbetsplatsen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängarbeten mellan Klockarberget och Nolby

Den 28/8 -16/11 ska sprängarbeten utföras mellan Klockarberget och Nolby. Väg 562 stängs under sprängtillfällena, 5-10 minuter. Sprängarbetet är förberedelser inför ombyggnaden av väg 562 samt för en ny infart till Värstaborg.

Planerade sprängtider
28/8-22/9: Måndag till fredag, två-fyra salvor per dag, mellan kl 09.00 och 15.00.
25/9-30/10: Måndag till torsdag tre salvor per dag.
31/10-16/11: Måndag till torsdag två salvor per dag.

Kortare stopp för trafikanter
För trafikanter på väg 562 innebär arbetena ett kortare stopp i samband med sprängning, 5-10 minuter. Sprängarbetena utförs under så kallade tågfria tider, när det inte går några tåg.

Signaler före sprängning
Hur man upplever sprängningar är väldigt individuellt.Tryckvåg och vibrationer kan kännas i samband med sprängarbetena. Tryckvågen färdas olika långt beroende på bland annat vädret.

Alla sprängningar föregås av korta signaler i cirka tre minuter (_ _ _ _), därefter hörs smällen och slutligen ljuder en lång signal ( ______ ) som markerar att sprängningen är avslutad. Vakter finns på plats för att se till att ingen vistas inom området under sprängningarna.

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar som kan uppstå. Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Tack för visad förståelse!