Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tågpendlare som jobbar på sin laptop
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Totalentreprenad i Njurunda tilldelad Skanska

Trafikverket har beslutat att tilldela entreprenaden för väg- och järnvägsarbetena i Dingersjö, Njurunda till Skanska.  Totalt lämnades sex anbud in, och den vinnande anbudssumman är cirka 320 miljoner kronor.

I uppdraget som är en totalentreprenad ingår tre kilometer dubbelspår, tre broar inklusive renovering av befintlig vägbro över Ljungansamt ombyggnad av väg 562 på sträckan mellan Njurundabommen och Nolby.

– Det är ett omfattande och komplicerat uppdrag, berättar Robert Pettersson som är projektledare. Det handlar om både järnvägs- och vägarbete som ska utföras i trafikerad miljö och det ingår också i kontraktet att utföra omfattande förstärkningsarbeten som till exempel pålning.

Skanska beräknar inleda förberedande arbeten såsom ledningsarbeten och rivning av inlösta fastigheter i maj/juni 2017. Sedan står ombyggnationen av väg 562 på tur, sträckan mellan Njurundabommen och Nolby. Byggnationen av den nya järnvägen med mötesstation planerar vi inleda 2018. Hela projektet beräknas vara färdigställt sommaren 2022.

- Den nya mötesstationen i Dingersjö kommer att öka järnvägskapaciteten och avlasta den hårt belastade Ostkustbanan. Den kommer dessutom att göra det möjligt för oss att bygga en plattform så att Njurundaborna kan pendla med tåg från en pendlarstation i Njurundabommen, berättar Robert Pettersson.