Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Begränsad framkomlighet på väg 562 mellan Klockarberget och Nolby

Under v.18 (30/4-4/5) och fram till 6 juli begränsas framkomligheten på väg 562. Under denna period ska asfalt fräsas bort och bergmassor för det nya dubbelspåret läggas ut på delar av vägen. Om möjligt välj en annan väg eller ta extra restid i beräkning.

I slutet av april och fram till 6 juli begränsas framkomligheten på väg 562, mellan Klockarberget och Nolby. Trafikanter hänvisas till ett körfält förbi arbetsområdet och kommer att ledas av både lots och trafiksignaler beroende av vilka arbetsmoment som utförs. Under denna period ska bland annat asfalt fräsas bort och en överlast bestående av 26 000 kubik bergmassor läggas ut på delar av vägen för att stabilisera marken för dubbelspåret. När bergmassorna ligger på plats öppnar två körfält igen.

- Om du har möjlighet så välj gärna en annan väg. Behöver du passera arbetsområdet så ta det lugnt förbi området där våra entreprenörer jobbar och räkna gärna med extra restid, informerar Lena.

Tack för din förståelse och visad hänsyn!

Delar av väg 562 mellan Klockarberget och Nolby flyttas aningen västerut för det nya dubbelspåret. Järnvägen byggs för att öka kapaciteten, den ger mindre buller och vibrationer och möjliggör för tågresor till och från Bommen. Med en ny järnvägsbro över Mjösundsvägen får vi dessutom plats för två körfält med gång- och cykelbanor på varje sida om vägen.