Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Farthinder ska dämpa hastigheten i Njurunda

För att hålla nere hastigheten och skydda gående och cyklister bygger vi farthinder längs Mjösundsvägen, Skedlovägen och Ovansjövägen i Njurunda. Arbetet utförs två nätter  under vecka 43, 30 oktober-1 november och kan medföra visst buller.

Totalt handlar det om fyra farthinder, två längs Mjösundsvägen, en längs Skedlovägen och en längs Ovansjövägen där skolbarn, gående och cyklister rör sig.

- Farthindren utformas som så kallade platågupp, liknande dem som vi byggt längs Skottsundsvägen. Vår ambition är att bygga fartguppen under två nätter och om vädret är med oss inleder vi arbetet natten mot tisdag den 30 oktober. Arbetet ska inte utgöra några större störningar i trafiken då vi utför dem nattetid. Visst buller från arbetsfordonen kan förekomma, berättar Conny Olsson, Trafikverkets projektledare för underhåll.

- Trafiken har ökat på Mjösundsvägen, Skedslovägen och Ovansjövägen nu när den nya järnvägsbron byggs och passagen under järnvägen är stängd. Vi bygger fartguppen för att det är en av de mest effektiva åtgärder vi har för att sänka hastigheten och skydda skolbarnen och övriga gående och cyklister. Tillsammans kan vi hjälpas åt att visa hänsyn till alla i trafiken, avslutar Conny.