Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av bro över Mjösundavägen
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Omledning vid brobygge, Mjösundsvägen Njurundabommen

I samband med att vi bygger dubbelspårig järnvägsbro över Mjösundsvägen i Njurundabommen kommer trafiken att ledas om från 27 augusti 2018 till 30 april 2019. Gående och cyklister kan passera säkert via en tillfällig gångtungtunnel.

 - Vi står inför en utmaning när vi ska bygga den dubbelspåriga järnvägsbron över Mjösundsvägen med start i augusti 2018. Det är trångt på platsen och för att säkra arbetsområdet för både dem som bygger och för trafikanter innebär det att vi behöver leda om motortrafiken under perioden 27 augusti 2018 till 30 april 2019, berättar Trafikverkets projektledare Robert Pettersson. 

Gående och cyklister har möjlighet att ta sig fram på ett säkert sätt genom en passage via en tillfällig gångtunnel. Mopedburen ungdom har möjlighet att dra mopeden genom passagen. För att underlätta för dem som vill lämna eller hämta sina barn vid skolan utreder vi möjligheten att göra en vändplan, vid Stångån på östra sidan om järnvägsbron.

- Anledningen till att Mjösundsvägen stängs av i samband med bygget av järnvägsbron är att det inte går att få till en säker passage för gående och cyklister utan att inskränka på motortrafiken. Trafiken kommer därför att ledas om via Myre respektive Skottsund. Vi bedömer att detta är bästa lösningen för att garantera säkerheten för såväl dem som jobbar med brobygget som för alla trafikanter. Jag hoppas och tror att många har förståelse för det, säger Robert.

 - Tyvärr är det ofrånkomligt att närboende och näringsidkare påverkas under byggtiden när vi gör så här stora infrastruktursatsningar. Vi försöker att undvika störningar så långt det är möjligt. Njurunda är ett populärt resmål för turister så vi har valt att inleda arbetet när semesterperioden är över, berättar Robert.

Trafiken kommer tillfälligt att öka på omledningsvägarna särskilt under rusningstid vilket innebär att det kan uppstå köer. Vi uppmanar dig att köra lugnt och ta extra restid i beräkning. För att underlätta för dig själv kan du som har möjlighet välja att cykla, åka kollektivt, samåka eller att undvika rusningtid genom att åka en annan tid.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor, tips eller synpunkter. Se kontaktuppgifter här ovan.

Tack för ditt tålamod och din förståelse!

Järnvägsbron är en del i den nya järnvägen som byggs för att öka kapaciteten på den överbelastade sträckan och blir en del i ett kommande dubbelspår mot Sundsvall. Mjösundsvägen under järnvägsbron kommer att bli tvåfilig med gång- och cykelbana på vardera sida.