Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sprängarbeten i Dingersjö
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängarbeten vid väg 562 i Dingerjsö den 7-22 februari

Sprängning planeras ske måndag - torsdag mellan kl 10 -11 vid Värstaborg under perioden 7-22 februari.  Arbetena innebär ett kortare stopp för trafikanter på väg 562 och utförs för att skapa utrymme för en ny vatten- och avloppsledning.

Sprängarbetena utförs vid väg 562 i höjd med Värstaborg i Dingersjö. Berg behöver sprängas bort för kunna gräva ner en ny vatten- och avloppsledning. För trafikanter på väg 562 innebär arbetena ett kortare stopp i samband med sprängning, 5-10 minuter. Sprängarbetena planeras utföras mellan kl 10.00 och 11.00 och sker under så kallade tågfria tider, när det inte går några tåg.

Signaler före sprängning

Hur man upplever sprängningar är väldigt individuellt.Tryckvåg och vibrationer kan kännas i samband med sprängarbetena. Tryckvågen färdas olika långt beroende på bland annat vädret.

Alla sprängningar föregås av korta signaler i cirka tre minuter (_ _ _ _), därefter hörs smällen och slutligen ljuder en lång signal ( ______ ) som markerar att sprängningen är avslutad. Vakter finns på plats för att se till att ingen vistas inom området under sprängningarna.

Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar som kan uppstå. Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Tack för visad förståelse!