Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfälliga nattarbeten och stängning av plankorsning

I samband med ett planerat tågstopp vecka 42 utför vi arbeten under två nätter, natten mot torsdag och fredag 18-19/10, nära järnvägen vid Stångån. Visst buller från arbetsmaskiner kan förekomma. Vi ber om överseende med de störningar som kan uppstå.

Som vi informerat om i förra numret av Njurundabladet 23 september har vi ett inplanerat tågstopp torsdag till söndag 18-21 oktober, då det inte går några tåg. 

- Under tågstoppet ges tillfälle att utföra arbetsmoment nära den befintliga järnvägen som inte får utföras när det går tåg. Därför passar vår entreprenör på att arbeta dygnet runt onsdag den 17 till fredag den 19 oktober. I huvudsak ska arbeten för att lyfta upp stålbalkar på den nya järnvägsbrons brostöd, över Stångån utföras, berättar delprojektledare Lena Sandberg.

Under tågstoppet kommer även plankorsningen i Dingersjö stängas. Den stängs permanent och trafiken hänvisas till en tillfällig väg fram till dess vägen över den nya järnvägsbron öppnar. Strandleden förlängs fram till cirkulationen vid Klockarberget. Gående och cyklister kan då även ta sig fram längs väg 562 mellan Bommen och Nolby.

- Vi ber och försåelse om överseende med de störningar som kan uppstå under denna period. Har du frågor så är du alltid välkommen att höra av dig till oss, hälsar Lena Sandberg.