Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

En tyst minut för säkerheten

Klockan 12.00 den 26 september stannade arbetet i Dingerjsö av i 15 minuter i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. För sjunde året i rad anordnas en så kallad Stand down på många av Trafikverkets arbetsplatser över hela Sverige.

Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor i branschen som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

750x500.jpg

Alla på plats skrev under på att "Min roll i laget är avgörande för säkerheten".

750x411.jpg

Tillsammans har vi ansvar för att alla kommer hem oskadda varje dag.

Bakgrund Stand down

Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser tog Trafikverket 2013 fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Innovationsföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.