Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Guidad tur på bygget

Den 30 april var vi i Bommen och firade vägöppningen av Mjösundsvägen tillsammans med Njurundaföretagarna och många Njurundabor. Då fanns möjligheten att delta i en tävling och vinna en exklusiv guidad tur på bygget. Turen genomfördes tisdag den 28 maj.

- Åh så glad jag blev när jag fick veta att jag vunnit. Det var verkligen intressant och roligt att få en inblick bakom kulisserna, säger Ann Knochenhaver, en av de fyra vinnarna.

Jörgen Karlstedt, Martin Sandström, Tony Westin Trafikverket, Ann Knochenhaver och Sandra Rydberg
Jörgen Karlstedt, Martin Sandström, Tony Westin Trafikverket, Ann Knochenhauer och Sandra Rydberg Foto: Marie Lundqvist

Det är få förunnat att få komma ut på bygget av den dubbelspåriga järnvägen som de fyra glada vinnarna Sandra Rydberg, Jörgen Karlstedt, Ann Knochenhover och Martin sandström fick göra. Trafikverkets byggplatsuppföljare Tony Westin bjöd på en uppskattad två-timmarstur med information om pågående bygge med dess utmaningar och fördelar när järnvägen är klar.

IMG_8053.JPG

- Det var en trevlig tur och vi fick mer förståelse för problemen. Utmaningar med stenig terräng som behöver sprängas och vikten av att säkra kvaliteten då järnvägen ska hålla i minst 120 år, säger Martin Sandström och fortsätter

- Vi längtar ju efter två filer på Mjösundsvägen förbi den nya järnvägsbron och jag har inte förstått varför den fortfarande är enfilig. Men nu vet jag att det måste finnas plats för en gång- och cykelväg under byggtiden och att vi får två filer när tågen börjar trafikera den nya järnvägen och den gamla järnvägsbron rivs, säger Martin.