Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfälligt nattarbete

Mellan torsdag den 6 juni och natten mot måndag den 10 juni kan nattarbeten förekomma. Ett planerat tågstopp gör att inga ordinarie tåg trafikerar järnvägen och då kommer arbeten utföras nära befintlig järnväg.

- Under tågstoppet ges tillfälle att utföra arbetsmoment nära den befintliga järnvägen som inte får utföras när det går tåg. Därför har vår entreprenör möjlighet att utföra arbeten dygnet runt under denna period. I centrala Njurundabommen blir det framförallt fokus på att bygga upp järnvägsbanken vid den nya järnvägsbron över Stångån. De mest bullrande arbetena utförs under dagtid, berättar Lena Sandberg, biträdande projektledare.

Det kommer inte gå några ordinarie tåg under denna period men det blir inte heller helt tågfritt. Tre tågtransporter kommer att leverera totalt 7 500 betongslipers till den nya järnvägen. Dessa lossas under nattetid i närheten av Skanskas etablering. Till hösten kommer rälsen.

I höjd med Värstaborg håller 13000 kubik massor på att köras köras bort från den höga bank som legat ett år för att skapa stabilitet i marken. Massorna ska återanvändas till den nya järnvägen.

- Vi ber om försåelse och överseende med eventuella störningar under denna period. Har du frågor så är du alltid välkommen att höra av dig till oss, hälsar Lena Sandberg.

Tack för din förståelse!