Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu asfalteras Mjösundsvägen under nya järnvägsbron

Onsdag den 16 oktober läggs en provisorisk asfalt på Mjösundsvägen under den nya järnvägsbron. Vägbanan har varit dålig och beläggningen som läggs nu ska göra att det blir bättre framkomlighet och minskar underhållet under hösten och vintern.

Denna del av Mjösundsvägen används inte bara av trafikanter som ska till och från området, den används även som byggväg. Vid regn blir vägen extra utsatt och går sönder. Den har lagats flera gånger men för att underlätta både för trafikanter och för underhållet i höst och vinter asfalteras den nu provisoriskt. Men det finns en risk att hastigheterna ökar när vägen asfalterats.

- Vi har vår byggarbetsplats väldigt nära vägen och vi vill att våra byggare ska komma hem efter arbetsdagen. Därför uppmanar vi dig som passerar arbetsområdet  att ta det lugnt och visa hänsyn till våra entreprenörer. Var uppmärksam på både järnvägsarbetare och byggtrafik, uppmanar Trafikverkets projektledare Jörgen Karlsson.

Mjösundsvägen blir tvåfilig

Vägen under den nya järnvägsbron ska byggas om när den nya järnvägen börjar trafikeras i höst nästa år. Då kommer den gamla järnvägsbron att rivas och vägen att färdigställas. Vägen byggs då ut från ett till två körfält med en gång- och cykelvägen på vardera sida.

Illustration jv-bro över Mjösundsvägen_750px.jpg