Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Två av tre järnvägsbroar gjutna

Nu är två av de tre nya dubbelspåriga järnvägsbroarna i Njurundabommen gjutna. Det är bron över Stångån och bron över Mjösundsvägen. Den 30 april planerar vi att öppna Mjösundsvägen under bron för trafik.

 - Gjutarbetena för de båda broarna har gått bra och innebär att vi nu kommer ett steg närmare trafiköppning av Mjösundsvägen under den nya järnvägsbron, säger projektledare Jörgen Karlsson.

Tillsammans med vår entreprenör och Njurundaföretagarna kommer vi att uppmärksamma öppningen av vägen. Ett övergripande program hittar du i Njurundabladet som kommer i brevlådan den 13 april. Mer information kommer även här på webbplatsen.

- Vid den tredje bron som går över Ljungan har vår entreprenör stött på ett problem med grundläggningen av ett brostöd i vattnet. Vi utför just nu kompletterande geotekniska undersökningar för att titta på olika alternativ för grundläggningen. Dessa ska vi sedan utvärdera och välja det alternativ som är mest fördelaktigt att gå vidare med. Om detta kommer att påverka tiden för trafikstart under 2020 är för tidigt att säga, berättar Jörgen.

Film gjutning Mjösundsbron och Stångåbron

Klicka på bilden och se gjutarbetena som utfördes i mars 2019