Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Fortsatt begränsad framkomlighet till november

Beläggningsarbeten utförs på Mjösundsvägen mellan Njurundavägen och Stångån. Ett körfält åt gången asfalteras. Tillsammans med stenläggning, räckesmontering och planteringar är det fortsatt begränsad framkomlighet till i början av november.

- Det är många arbeten som pågår samtidigt på de centrala vägarna i Njurundabommen. Stundtals blir det stökigt och besvärligt och tar extra lång tid att ta sig fram. Men håll ut, snart är de större trafikpåverkande arbetena på Mjösundsvägen klara för i år, berättar delprojektledare Lena Sandberg och fortsätter.

- Vi har asfalterat vägbanan och gång- och cykelvägarna under järnvägsbron. Nu återstår linjemålning och att sätta räcken, kantsten, väg- och brobelysning. Utöver dessa arbeten utförs planteringar runt Stångån och Mjösundsvägen för att skapa grönområden. Arbetena innebär fortsatt begränsad framkomlighet till början av november. Ta det lugnt förbi våra vägarbetare, uppmanar Lena.

Den dubbelspåriga bron är luftig med mycket ljusinsläpp. Under bron rymmer den två körfält med gång- och cykelväg på varje sida om Mjösundsvägen. Vägen får ny asfalt mellan Njurundavägen och Stångån under oktober/november i år. Bilden är tagen i början av oktober 2020.
Den dubbelspåriga bron är luftig med mycket ljusinsläpp. Under bron rymmer den två körfält med gång- och cykelväg på varje sida om Mjösundsvägen. Vägen får ny asfalt mellan Njurundavägen och Stångån under oktober/november i år. Bilden är tagen i början av oktober 2020.Foto: Tony Westin
Den gamla järnvägsbron över Mjösundsvägen bygdes 1937 och revs i början av juli i år. Här rymdes bara ett körfält med en smal gång- och cykelbana. Bron har gett plats åt en dubbelspårig så kallad plattbro. Bilden är tagen i augusti 2018.
Den gamla järnvägsbron över Mjösundsvägen bygdes 1937 och revs i början av juli i år. Här rymdes bara ett körfält med en smal gång- och cykelbana. Bron har gett plats åt en dubbelspårig så kallad plattbro. Bilden är tagen i augusti 2018.Foto: Marie Lundqvist

Fortsatta beläggningsarbeten

Sträckan mellan korsningen med Njurundavägen och Prästgatan planerar vi att asfaltera under sista veckan i oktober till början av november om vädret tillåter. Sista lagret asfalt kan komma att läggas till våren/försommaren.