Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mjösundsvägen stängs för genomfart en vecka i sommar

Den 29 juni - 5 juli ska ett av de två nya spåren kopplas ihop med befintlig järnväg. Arbeten sker då dygnet runt och de gamla broarna över Mjösundsvägen och Stångån rivs. Mjösundsvägen stängs för genomfart denna vecka. Gående och cyklister kan passera.

Vi försöker komprimera störningarna till veckan då det är tågstopp och passar på att riva kontaktledning, järnvägsspår och de gamla järnvägsbroarna över Mjösundsvägen och Stångån. Det innebär att vi behöver stänga Mjösundsvägen för genomfartstrafik denna vecka, från måndag den 29 juni kl 09.00 till och med söndag den 5 juli kl. 24.00.Trafiken leds om via Skedlo-Myre och via Essvik­-Kvissleby.

Gående och cyklister kommer att kunna passera via en provisorisk gångtunnel, en containerlösning. Under tiden gångtunneln byggs kommer det vara avstängt för alla trafikanter från måndag den 29 juni kl 09.00 fram till tisdag den 30 juni kl 06.00 då passagen beräknas vara öppen för gående och cyklister.

Under denna vecka berörs busslinje 123. Information om förändringar för busslinjen kommer på dintur.se 

Den gamla järnvägsbron över Mjösundsbron rivs under tågstoppsveckan den 29 juni - 5 juli. Bilden är tagen strax innan arbetet med dubbelspåret inleddes.Foto: Marie Lundqvist
Vi passar på att riva den gamla bron över Stångån som står väldigt nära det nya dubbelspåret. Rivningsarbetet kräver att inga tåg trafikerar spåret. Bilden är tagen 8 maj 2020.
Vi passar på att riva den gamla bron över Stångån som står väldigt nära det nya dubbelspåret. Rivningsarbetet kräver att inga tåg trafikerar spåret. Bilden är tagen 8 maj 2020.Foto: Tony Westin

Bullerstörande arbeten

Vi intensifierade arbetena under en period för att hinna bli klara till tidpunkten då ett av de nya järnvägsspåren ska kopplas ihop med befintligt spår. Inkopplingsveckan innebär ett arbete som kräver planeraring i detalj. Det blir en intensiv vecka med arbeten som kommer att pågå dygnet runt från och med natten mot måndag den 29 juni till och med söndag den 5 juli. Vissa arbetsmoment kan upplevas bullerstörande. Vi ber om överseende med de tillfälliga störningarna.

Dubbelspåret med alla dess teknikslag börjar ta form. Vecka 27 kopplar vi in det västra spåret och vecka 44 kopplas det östra spåret ihop med befintlig järnväg. Bilden är tagen 11 mars 2020.
Dubbelspåret med alla dess teknikslag börjar ta form. Vecka 27 kopplar vi in det västra spåret och vecka 44 kopplas det östra spåret ihop med befintlig järnväg. Bilden är tagen 11 mars 2020.Foto: Marie Lundqvist