Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nattarbete fredag 16/10 till lördag 17/10

Kompletterande spårriktning ska utföras på järnvägen mellan Stångån och Nolby fredag till lördag kl 24.00 - 06.00. Spårriktningsfordonet kommer att jobba periodvis under natten. Arbetet kan upplevas bullerstörande.

- Det har idag visat sig att det kvarstår justeringar på delar av den nya järnvägssträckan som vi behöver utföra under tågfria tider. Inatt kommer därför spårriktning att utföras kring Stångån, Mjösundsvägen och längst norrut intill viadukten i höjd med Tunavägen. Spårriktaren kommer att jobba tidvis under natten. berättar Trafikverkets delprojektledare Lena Sandberg

- Arbetet kan upplevas bullerstörande för dig som bor nära järnvägen. Hur buller upplevs är väldigt individuellt så om du upplever dig störd, har frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig till oss, säger Trafikverkets delprojektledare Lena Sandberg.

Under spårriktningsarbetet används en spårriktningsmaskin som rätar upp spåren så att de hamnar i rätt läge. Den har även vibrerande spadar som sätts ner i ballasten och komprimerar ballasten. 

- Om vi inte uppnår önskat resultat inatt behöver vi fortsätta spårriktningsarbetet. Arbetet kommer då att anpassas till tider när det inte går några tåg. Om och i så fall när det blir meddelar vi här på projektets webbsida.