Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kvälls- och nattarbeten den 12 till 14 oktober

Kompletterande spårriktning ska utföras på järnvägen norr om Ljungan med start på måndag den 12 oktober kl 21.00. Spårriktningsfordonet kommer att jobba periodvis under natten mot tisdag och onsdag. Arbetet kan upplevas bullerstörande.

- Förra veckan genomförde vi spårriktningsarbeten nattetid på järnvägen längs hela sträckan mellan Stångån och Nolby. Nu behöver vi utföra kompletterande spårriktning och denna gång sker arbetet norr om Ljungan, i höjd med Värstaborg, berättar Trafikverkets delprojektledare Lena Sandberg och fortsätter.

- Vi behöver förlägga våra arbeten i spår när det inte går några tåg. Vi inleder arbetet  kl 21.00 på måndag den 12 oktober och beräknar att vi är klara under onsdagen den 14 oktober. Arbetet ska normalt inte överskrida uppsatta riktvägen för byggbuller. Men hur buller upplevs är väldigt individuellt. Om du upplever dig störd, har frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig till oss.  

Under spårriktningsarbetet används en spårriktningsmaskin som rätar upp spåren så att de hamnar i rätt läge. Den har även vibrerande spadar som sätts ner i ballasten och komprimerar ballasten. 

- Vi ber om överseende med nattarbetena. Snart är dubbelspåret klart. Den 29 oktober till 1 november är det dags att koppla ihop det östra spåret med befintlig järnväg. Arbeten på järnvägen kan då komma att pågå dygnet runt men inte lika bullrande arbeten som i somras , berättar Lena.