Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nattarbeten på järnvägen mellan Stångån och Nolby

Under tre nätter, mellan klockan 21.00 och 06.00, när det inte går några tåg kommer en spårriktningsmaskin att jobba längs spåret. Arbetet som startar på måndag den 28 september klockan 21.00 kan upplevas störande.

- Under tre nätter, cirka nio timmar per natt mellan klockan 21.00 och  06.00, kommer vi att ha en spårriktningsmaskin som jobbar längs spåret. Spårriktaren ska räta upp spåren så att de hamnar i rätt läge. Den har även vibrerande spadar som sätts ner i ballasten och komprimerar ballasten. Arbetena kan upplevas bullerstörande, berättar Trafikverkets delprojektledare Lena Sandberg och fortsätter.

- Vi ber om överseende med de tillfälliga störningar nattarbetet medför. Vi har skickat ut ett erbjudande om ersättningsboende till dem som får ljudnivåer över Naturvårdsverkets riktvärden för byggbuller inomhus. För övriga ska arbet normalt inte överskrida uppsatta riktvägen för byggbuller. Men hur buller upplevs är väldigt individuellt. Om du upplever dig störd, har frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig till oss. 

27603.jpg

Pålningsarbeten på Njurundavägen

Denna vecka ska även pålningsarbeten genomföras på Njurundavägen över Åbäcken. Marken behöver förstärkas med pålar inför byggnationen av en ny bro. På tisdag den 29 september planerar vi inleda pålningsarbetet som beräknas pågå under cirka sju arbetsdagar på dagtid kl. 07.00 - 19.00. Mer om pålningsarbetena.

 

Snart är dubbelspåret klart

- I sommar nådde vi en milstolpe när vi kopplade in ett av de två nya spåren. Det var en intensiv arbetsvecka. Tack för ditt tålamod och din förståelse. Snart har vi en färdig järnvägsanläggning som ger möjligheter till fler miljövänliga transporter.

Just nu pågår arbeten inför kommande inkoppling av det östra spåret vecka 44, vid månadsskiftet oktober/november. Andra jobb som pågår är uppbyggnad av stödmurar till järnvägsbron över Mjösundsvägen, ledningsarbeten och färdigställandet av Mjösundsvägen med gång- och cykelvägar under järnvägsbron. Nästa år ska bron över Ljungan rivas och mark återställas.