Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Dingersjö mötesstation vid perrongen i Njurundabommen. Arbetsfordon i spåret längst mot öster.

Arbeten på och vid spåren i sommar

Den 14-18 juni och 19-23 juli sker arbeten på järnvägen under dagtid. Intill de nya spåren pågår de slutliga markarbetena, i december beräknar vi vara klara.

Tågen rullar på den nya järnvägen som ökar kapaciteten på den hårt belastade Ostkustbanan och bygget av Njurnda resecentrum är igång. Om allt går enligt plan så kan du resa med tåg från Njurundabommen i december i år.

Även om tågtrafiken är igång så återstår arbeten på den nya järnvägen, dessa kommer att utföras när det är planerade tågstopp. Ett sådant tillfälle är nu i juni och i juli då arbeten på och vid sidan om järnvägen kommer att utföras på vardagar under dagtid. Under dessa tågfria tider passar vi på att genomföra arbeten som inte går att göra när tågen kör på banan. Det kan handla om dräneringsarbeten eller justeringar av spåren.

Intill järnvägen återstår ett flertal arbeten. Vägen som passerar platsen där Dingersjö värdshus låg färdigställs, marken vid Skanskas etablering återställs och återstående sådd och planteringar utförs. Pålbryggan, som använts för uppbyggnad av brostödet i Ljungan, och den gamla järnvägsbron ska rivas. Arbetet med rivning av bron beräknas starta i slutet av sommaren.